Loading...
POMOCÍ BĚHU K LEPŠÍ KONDICI! JAK VÁM BĚH POMŮŽE K LEPŠÍMU ZDRAVÍ?

POMOCÍ BĚHU K LEPŠÍ KONDICI! JAK VÁM BĚH POMŮŽE K LEPŠÍMU ZDRAVÍ?

15/11/2023

Všichni tak nějak tušíme, že nám běh pomáhá k lepší kondici a zdraví. Tento článek navazuje na předchozí, kde jsem vyjmenovala 8 důvodů “Proč začít běhat”. Proto si dnes představíme 8 zdravotních benefitů, které se s pravidelným během pojí: 


  • Kardiovaskulární zdraví: Běh je výborným cvičením pro posílení srdce a cév. Pravidelný běh zvyšuje tepovou frekvenci a krevní oběh, což může vést k lepšímu kardiovaskulárnímu zdraví.
  • Spalování kalorií: Běh patří mezi efektivní aerobní aktivity, které pomáhají spalovat kalorie. To může vést k úbytku váhy nebo udržení zdravé hmotnosti.
  • Posílení svalů: Běh zahrnuje mnoho svalových skupin, včetně nohou, hýždí, břicha a zad. Pravidelný běh může posilovat tyto svaly a zlepšit celkovou kondici.
  • Zlepšení kondice dýchacího systému: Běh může zvýšit objem plic a zlepšit efektivitu dýchání. To může přinést výhody jako zlepšení kondice plic a snížení rizika respiračních onemocnění.
  • Odbourávání stresu: Běh může sloužit jako účinný způsob, jak se zbavit stresu a napětí. Fyzická aktivita uvolňuje endorfiny, což může zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšení mentálního zdraví: Pravidelný běh je spojen s lepším mentálním zdravím a kognitivní funkcí. Může zlepšit paměť, koncentraci a celkovou duševní pohodu.
  • Posílení imunitního systému: Mírná a pravidelná fyzická aktivita, jako je běh, může posilovat imunitní systém a pomáhat v boji proti infekcím a nemocem.
  • Zlepšení spánku: Pravidelný běh může přispět k lepšímu spánku. Fyzická aktivita může pomoci regulovat spánkové cykly a zlepšit kvalitu spánku.

Všeobecné poučky se však nemusí vztahovat na každého a vždy je nutné dbát na váš aktuální stav a v případě nejistoty vše konzultovat s lékařem či jiný, odborníkem.


Redakce Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Redakce
Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Náhled
Náhled
Náhled

Všechna práva vyhrazena. © 2024 Ondřej Vincenc, Steve Osyka

Obchodní podmínky . Podmínky ochrany osobních údajů