Loading...
NOVÝ REKORD! NATÁLIE MILLEROVÁ PŘEPISUJE V BOSTONU HISTORII

NOVÝ REKORD! NATÁLIE MILLEROVÁ PŘEPISUJE V BOSTONU HISTORII

03/12/2023

V centru Bostonu ve státě Massachusetts se nachází zdánlivě nenápadná krytá dráha, která se stala epicentrem běžeckého světa. Šestidráhová 200m dráha Boston University Track se stala svědkem pozoruhodné řady rekordních výkonů, které jí vynesly zasloužený titul nejrychlejší halové dráhy na světě. Po mondu se zde proběhli špičkoví atleti, kteří zde lámali rekordy. V roce 2022 to byl například Grant Fisher, který zde vylepšil národní americký rekord v běhu na 5000m (12:53.73). A k radosti české atletiky se dnes na této dráze přepisovala i naše běžecká historie. Díky výkonu Natálie Millerové byl k vidění nový národní juniorský rekord a zároveň nejlepší český letošní ženský výkon na vzdálenosti 3000 metrů!


Natálie se postavila na start závodu ve společnosti velice kvalitních soupeřek. To dokazuje už jen to, že bylo k vidění 9 výkonů pod hranicí 9 minut! Natálie proběhla cílem v čase 9:12.43, čímž vylepšila dlouholetý národní juniorský rekord Ivy Jurové z roku 1985 (9:14.17). Zároveň se jedná i o nejlepší český čas roku 2023 na této halové trati. Prozatímní nejlepší výkon totiž patřil Barboře Lampové, který měl hodnotu 9:30.17 a byl zaběhnut 4. února v Ostravě. Mezi juniorkami byla až do dnešního dne nejlepší Radana Lapáčková, která se pyšní časem 9:57.10, jenž jí dostal na nejvyšší stupínek při halovém mistrovství České republiky juniorů.


Pro Natálii se jednalo o veliký osobní rekord! Nikdy předtím takhle dlouhou vzdálenost v hale neběžela, nicméně vloni v Sušici si na venkovním čtyřstovkovém ovále zaběhla čas 10:02.42. Nebudeme se však tvářit, že bychom od běžkyně těchto kvalit čekali časy nad 10 minut. Vždyť se jedná o bronzovou medailistku z letošního juniorského mistrovství Evropy v Jeruzalémě! Zde předvedla fenomenální výkon a odměnou ji kromě medaile byl velký osobní rekord v běhu na 1500 m – 4:18.92. Je jednou z běžkyň, která se rozhodla studovat a běhat v zámoří, konkrétně reprezentuje Boston College. A už se stačila předvést ve velkém stylu. Ve finále NCAA v krosu zdolala 6 kilometrů v čase 20:48.6 (bavíme se o tempu 3:28/km). Tento výkon ji stačil na solidní 120. místo celkově a byla 2. běžkyní ze svého univerzitního týmu.


Můžeme se jen těšit na další výkony, které Natálie Milerová ve Státech předvede a na jaké akce se těmito výkonu bude schopna dostat!


120. místo obsadila na NCAA

 

Redakce Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Redakce
Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Náhled
Náhled
Náhled

Všechna práva vyhrazena. © 2024 Ondřej Vincenc, Steve Osyka

Obchodní podmínky . Podmínky ochrany osobních údajů