Loading...
JEŠTĚ LEVNĚJŠÍ A S FUNKCEMI VYŠŠÍCH ŘAD! GARMIN PŘEDSTAVIL NOVÉ HODINKY FORERUNNER!

JEŠTĚ LEVNĚJŠÍ A S FUNKCEMI VYŠŠÍCH ŘAD! GARMIN PŘEDSTAVIL NOVÉ HODINKY FORERUNNER!

23/02/2024

Garmin vyslyšel prosby příznivců a přinesl na trh ještě levnější multifunkční chytré hodinky. Nesou název Forerunner 165 a jsou to stylové chytré sportovní hodinky základní úrovně s GPS, barometrickým výškoměrem, pulsním oxymetrem a vysoce kontrastním displejem. Vybaveny jsou rozsáhlými tréninkovými funkcemi, takže jsou vhodné jak pro každodenní nošení, tak pro sportovní aktivity.



Tento model má nalákat ty, kteří o chytrých hodinkách podobných kvalit uvažují, nicméně mají strach, že drahé hodinky nevyužijí. Mezi hlavní přednosti v této cenové relaci patří kvalitní AMOLED displej s vysokým rozlišením pro snadnou navigaci a živé zobrazení důležitých statistik, jako je rychlost, vzdálenost a tepová frekvence. Pro samotné cyklisty disponuje připojením snímačů rychlosti a kadence, radarových zařízení Garmin Varia a nabízí řadu dalších čistě tréninkových funkcí pro indoorovou i outdoorovou cyklistiku. Důležitým benefitem je to, že zahrnují funkci sdílení polohy a detekci pádu s funkcí nouzového volání. Nutno dodat, že tyto kvality se nepodepisují na hmotnosti. Ta je pěkných 39 gramů.



Dále jako ve všech hodinkách od Garminu, i zde je integrována aplikace Garmin Coach. Ta zajišťuje návrhy denních tréninků přizpůsobené na základě předchozích aktivit a zdravotních ukazatelů. Přitom má za cíl udržet uživatele motivované a angažované. Funkce jako vliv tréninku a doba regenerace pomáhají sledovat osobní pokroky a strategicky plánovat budoucí aktivity. Vedle Garmin Coache hodinky ještě obsahují aplikaci Morning Report, ve které uživatel nalezne nejen údaje o spánku, ale i cenné informace o zdravotních statistikách, předpovědi počasí a nadcházejících událostech. Aplikace Body Battery pak pomáhá organizovat intervaly odpočinku a aktivity i pro běžné používání, nejen pro sport. Automaticky rozpoznává různé fáze spánku a doby spánku. Kromě toho nabízí specializované funkce pro zdraví žen, jako je sledování menstruačního cyklu a těhotenství. Papírová výdrž baterie činí až 11 dní nebo 19 hodin v režimu GPS. To je na takovou řadu velmi solidní parametr.


Pro běžné použití platí opět to stejné, co pro vyšší řady. Samozřejmostí jsou textové zprávy a ostatní oznámení včetně hovorů řešitelné přímo na zápěstí. Nechybí ani funkce, jako je Garmin Pay a volitelná služba Garmin Music. Navíc díky propojení s aplikací Garmin Connect mají uživatelé možnost přizpůsobit si své zařízení pomocí jedinečných ciferníků a aplikací.


A srovnávní s modelem Forerunner 265? Pokud se rozhodnete si připlatit za vyšší řadu, poté dostanete kromě zvětšené výdrže baterie (15 dní nebo 20 hodin) i větší displej. Řada 165 ho má o velikosti 1,2 palce, zatímco 265 již 1,3 palce. Je tedy otázkou, jestli se takový rozdíl v ceně poté vyplatí.


Hodinky řady Forerunner 165 jsou navrženy tak, aby přesáhly svou roli pouhého fitness gadgetu. Usilují o to, aby se staly módním doplňkem pro každodenní použití. A to pokud možno pro co nejširší veřejnost. Koupit si je můžete již nyní za 279,99 € (7 102 Kč).


Jsou přesně toto hodinky pro vás?

Redakce Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Redakce
Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Náhled
Náhled
Náhled

Všechna práva vyhrazena. © 2024 Ondřej Vincenc, Steve Osyka

Obchodní podmínky . Podmínky ochrany osobních údajů