Loading...
Italové představili novinku pro štěrk: Colnago C68 Gravel

Italové představili novinku pro štěrk: Colnago C68 Gravel

01/02/2024

Před nedávném jsme zde měli představení silničních kol Bora od italské značky Campagnolo. V Itálii zůstaneme, ale z asfaltu se přesuneme na štěrk, protože další italská značka, Colnago, představila gravelovou verzi svého ikonického modelu C68.


V dubnu roku 2022 dílna Ernesta Colnaga představila aktuální model z řady C, tedy Colnago C68. O rok později na trh přišel model C68 Allroad, který přinesl větší průchodnost rámu a umožnil tak cyklistům objevovat i lehký terén. Teď, dva roky o představení nejstaršího sourozence, přijel nový přírůstek do rodiny C – Colnago C68 Gravel.




Benjamínek italské „famiglie“ nabízí novou geometrii, ještě širší průchodnost a je určen jen pro jednoplackové sady. Geometrie zařídí uvolněnější posed a také lepší ovladatelnost v terénu. Současně je gravelová geometrie podpořena novým kokpitem, který je dostupný ve více velikostech a jak už je u gravelových řídítek zvykem, budou mít rozšířený úchop v dolní části. Obudí bude možné vozit až do šíře 42 milimetrů, ale prostoru ve vidlici a zadní stavbě je dostatek i pro blátivé dny.


K dispozici budou dvě barevné varianty – černá a zelenohnědá. Modely budou osazeny mechanickým i elektrickým řazením od značek Shimano a SRAM, kola dodají značky ZIPP a Fulcrum obutá do plášťů Pirelli Cinturato. Cenovky pro Českou republiku nejsou zatím známé, ale podle zahraničních trhů lze odhadovat ceny od 180 tisíc.


autor: Honza Vališ

Redakce Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Redakce
Cyklistickey
jsem@cyklistickey.cz

Cyklistickey tvoří nejkomplexnější cyklistický obsah a sdružuje nejširší komunitu cyklistů u nás

Náhled
Náhled
Náhled

Všechna práva vyhrazena. © 2024 Ondřej Vincenc, Steve Osyka

Obchodní podmínky . Podmínky ochrany osobních údajů